Svenskt lager

Fri frakt över 700kr

Betala med Klarna

Hosta Ventricosa

79,00 kr Inkl. moms

SKU HOST-100-10001 Categories , Tags , ,

60 in stock

Vi uppskattar om ni delar

Bladfärg

Mörkgröna, glänsande blad

Blommningstid

Juli-Augusti

Växtläge

Halvskugga till skugga

Växthöjd

60-90

Planteringsavstånd

Cirka 60-90cm

Blomfärg

Djup lila till lavendelblommor

Krukstorlek

1,5L

Jordmån

Föredrar fuktig, väldränerad jord rik på organiskt material

Beskärningssätt

Ta bort döda eller skadade blad under växtsäsongen, klipp ner växten efter första frosten på hösten

Hosta Ventricosa, med mörkgröna glänsande blad och djup lila blommor, är en skuggälskande och tålig perenn som förgyller din trädgård med minimal skötsel.

Hosta Ventricosa: Den Perfekta Skuggälskande Perennern för Din Trädgård

Hosta Ventricosa: Den Perfekta Skuggälskande Perennern för Din Trädgård

Växtplacering av Hosta Ventricoso

Hosta ‘Ventricosa’ är en imponerande prydnadsväxt som trivs bäst i skuggiga eller halvskuggiga miljöer. Dess stora och mörkgröna blad bildar stora tuvor som skapar en dramatisk effekt under träd eller i skuggiga rabatter. Dess vågiga bladkanter och glansiga yta ger ett elegant utseende som kan användas för att skapa intressanta kontraster och textur i trädgårdsdesignen. Placera Hosta ‘Ventricosa’ där den får tillräckligt med skugga och fuktig, väldränerad jord för att maximera dess skönhet och trivsel.

Skötsel och underhåll av Hosta Ventricoso

För att behålla Hosta ‘Ventricosa’ i toppskick är det viktigt att hålla jorden fuktig men väldränerad. Vattna regelbundet och undvik övervattning för att förhindra rötproblem. Ta bort döda eller gulnande blad för att främja en frisk tillväxt. Hostor gynnas av gödsling på våren med en allmän gödsel för perenner. Dela växten var tredje till femte år för att förhindra överdriven tillväxt och bevara dess robusthet och skönhet i trädgården.

Hosta Ventricoso i kombination med andra växter

Hosta ‘Ventricosa’ kompletterar perfekt andra skuggälskande växter som bregner, lungört och funkior med sina mörkgröna blad och vågiga kanter. Den kan användas som en effektfull marktäckare eller som en kontrastrik komponent i skuggiga trädgårdsarrangemang. Kombinera den med växter som har djupa lila blommor för att skapa harmoniska färgkontraster och ett visuellt tilltalande landskap under hela växtsäsongen.

Hosta Ventricoso och dess blomning och blomsterställning

Hosta ‘Ventricosa’ blommar med djupa lila blommor på långa, eleganta stjälkar under sommarmånaderna. Dess blommor står i kontrast till det mörkgröna bladverket och ger en subtil men elegant färgklick till trädgårdslandskapet. För att maximera blomningen placera växten i skuggiga områden med tillräcklig fuktighet och undvik att störa dess rotsystem. Ta bort döda blommor för att uppmuntra nya knoppar och njut av dess blomsterställning som en del av din trädgård.

Hosta Ventricoso är en Funkia

Hosta ‘Ventricosa’, även känd som Funkia ‘Ventricosa’, är en mångsidig och tålig medlem av Funkia-familjen. Dess förmåga att trivas i skuggiga miljöer och dess eleganta bladverk gör den till en uppskattad växt för trädgårdsentusiaster. Med sina stora, mörkgröna blad och djupa lila blommor erbjuder Hosta ‘Ventricosa’ en harmonisk kontrast och enkel skötsel, vilket gör den till ett utmärkt val för både nybörjare och erfarna trädgårdsmästare.

Total vikt inkl förpackning:

300gram

Produkt förpackad:

I kruka

Produktens Längd:

130mm

Produktens Bredd:

130mm

Produktens Höjd:

250mm

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för tips, råd och inspiration för alla smarta hem & trädgårdsvänner.

* obligatoriskt

Ni kommer få ett email skickat till er som ni måste bekräfta.

OBS. Har ni inte fått ett mail inom 10min så kolla så det inte fastnat i ert Spam-filter